Tunnbrödsrulle med rökt potatismos

Ca 4 portioner (ej kaloriberäknad)

Ingredienser:
2 pkt korv
1 kg potatis mjölig
4 dl mjölk
1 dl crème fraiche
20 g smör
5 droppar Liquid smoke rökarom
10 st tunnbröd
1 burk inlagda grönsaker (pickles)
20 g kapris
100 g schalottenlök
1 kruka persilja
3 msk Hellmans majonnäs
 Rostad lök
 Ketchup
 Senap

Gör såhär:
Steg 1.
Skala potatis och koka den med rikligt med vatten och salt. Se till att det inte stormkokar för att då kan man koka sönder potatisen. Se till att vattnet sjuder.

Steg 2. Medans potatisen kokar så koka upp mjölk, crème fraiche och smör i en annan kastrull.

Steg 3. När potatisen är färdig så låt den ånga av i ett par minuter. Sen kan man antingen stompa eller pressa potatisen. Oavsett vilken ni än har gjort så tillsätt sedan vätskan från den andra kastrullen (mjölk, smör, crème fraiche). Rör runt med en slev eller visp, använd aldrig en stavmixer för då blir det klistrigt. Smaka upp med Liquid smoke arom, salt och nymalen svartpeppar.

Steg 4. Sila av vattnet från picklesen. Grovhacka den sedan och krama ur all vätska innan ni blandar det med majonnäsen. Tillsätt sedan hackad kapris, finhackad schalottenlök och finstrimlad persilja i majonnäsen.

Steg 5. Stek valfri korv i het panna med 1 tsk matolja.

Steg 6. Bygg sedan er tunnbrödsrulle genom att bottna med bröd, sedan mos, korv, majonnäsröra och toppa med rostad lök, ketchup och senap. Förslut!