Pytt-i-panna med ägg

Ca 1 portion (500 kcal)

Ingredienser:
2 st (200g) potatis
Ca 2 st (200g) morot
1/2 st gul lök
100g förkokt rödbeta
2 st korvar
2 st ägg (small)
2/3 tsk olja

Gör såhär:
Steg 1. Sätt ugnen på 200° över- och under värme.


Steg 2. Skiva potatis och morot i önskad storlek, och koka dessa i förslagsvis 7 minuter, men inget måste.


Steg 3. Skiva under tiden korv och förkokt rödbeta för sig.


Steg 4. Lägg ut potatis, morot och korv på en plåt med bakplåtspapper och krydda med önskad mängd salt/peppar. Ställ sedan in mitt i ugnen i 45-50 min, om potatis och morot förkokas innan så blir tillagningstiden aningen kortare.

Steg 5. Ha på rödbetan på plåten efter halva tiden.


Steg 6. Stek ägg i olja när det är ca 5 min kvar för pytt-i-pannan i ugnen. 

Steg 7. Ta ut plåten från ugnen och servera ihop med ägg.

Korvspäckad fläskkarré med miso, senap & kålsallad