Makaronipudding med fullkorn

Ca 1 portion (500 kcal)

Ingredienser:
1 3/5 dl (80g) fullkornsmakaroner
2 st ägg (small)
1 dl lättmjölk 0,5%
1 tsk grönsaksfond
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 msk hackad purjolök 
1 st korv
1/2 dl (20g) ost 10-11%

Gör så här:
Steg 1.
Sätt ugnen på 200° över- och undervärme, och ställ samtidigt en kastrull med vatten på kokning.

Steg 2. Tillsätt makaroner när denna börjat koka och följ anvisningarna på förpackningen.

Steg 3. Vispa under tiden ihop ägg, mjölk, fond, salt och peppar i en skål. Ställ sedan denna åt sidan.

Steg 4. Kyl av makaronerna med kallvatten när dessa kokat färdigt, och häll av vattnet med hjälp av sil/lock.

Steg 5. Blanda makaronerna med korv och purjolök. Häll blandningen i en passande ugnsform och häll sedan i äggstanningen och rör runt allt i formen så att det blandas.

Steg 6. Avsluta med att riva ost som sedan strös över formen. Ställ sedan in mitt i ugnen ca 40-45 min beroende på storlek.

Steg 7. Ta ut, låt svalna och servera med förslagsvis lite ketchup.

Korvspäckad fläskkarré med miso, senap & kålsallad