Kycklinggryta med korv & vitlök

Ca 4 portioner (ej kaloriberäknad)

Ingredienser:

500 g kycklinglår
1 pkt korv
1 klyfta vitlök 
20 g bladpersilja 
3 dl basmatiris
2 st röd paprika
1 st gul lök
800 g krossade tomater
1 st buljongtärning (grönsak/kyckling)
1 msk tomatpuré

Gör såhär:
Steg 1.
Skölj riset i minst 5 min under vatten i en finmaskig sil.

Steg 2. Skär ner kycklingen i mindre bitar. Diska rent skärbrädan. Skär sedan upp korven i 1/2 cm stora skivor. Finhacka lök och vitlök.

Steg 3. Ta fram en stor gryta med lock som man kan steka i, helst gjutjärn. Stek först kyckling på hög värme med 1 msk matolja, när den fått färg tillsätter vi paprika, lök, vitlök och korv. Stek på ytterligare 1 minut.

Steg 4. Tillsätt basmatiris, krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning och 0,75 liter vatten.

Steg 5. Sänk värmen till låg och rör om. På med lock och låt det puttra mellan 10-15 min, beroende på när riset är klart. Rör om då och då och smaka upp med salt och nymalen svartpeppar.

Steg 6. När det är klart så tillsätter man finstrimlad persilja och rör om. Servera!