Korv med bröd, selleriremoulad & tryffel

Ca 4 portioner (ej kaloriberäknad)

Ingredienser:

2 pkt korv 
300 g rotselleri 
1 st Granny Smith äpple
1 st silverlök
2 dl pickleslag (1-2-3 lag)
2 msk Hellmans majonnäs
1 tsk grovkornig senap
5 droppar vit tryffelolja
½ pkt mung groddar
10 st korvbröd

Gör såhär:
Steg 1.
Skala silverlöken och hyvla den tunt på mandolin så att man får ut tunna ringar.

Steg 2. Koka upp pickleslagen och slå sedan den varma vätskan över den skivade löken. Rör om, låt stå i rumstemperatur.

Steg 3. Skala rotsellerin och skär i små fina tärningar (1/2 cm * 1/2 cm). Häll sedan upp vatten i en kastrull och salta vattnet rikligt. När vattnet har kokat upp så häller vi i rotsellerin. Koka rotsellerin lätt i två minuter. Sila sedan av vattnet och låt det stå och ånga av i rumstemperatur. 


Steg 4. Tärna även äpplet i lika små tärningar.

Steg 5. Blanda sedan majonnäs, tryffelolja, senap, äpple och den svalna rotsellerin till en röra. Smaka upp med salt och nymalen svartpeppar.


Steg 6. Stek sedan upp korven i stekpanna så att den blir varm. 

Steg 7. Fyll sedan korvbrödet med korv, toppa med selleriremoulad, picklad silverlök och mung groddar på toppen.