Helrostad blomkål med rökt paprika, fraiche & krispig korv

Ca 4 portioner (ej kaloriberäknad)

Ingredienser:

1 st (800-1200g) blomkålshuvud
20 g smör normal saltat
3 st korvar
200 g grönkål
1/2 st citron
2 st svenska Ingrid Marie äpplen
50 g skalade och rostade hasselnötter
2 dl crème fraiche
2 tsk rökt paprikapulver
50 g lagrad parmesan

Gör såhär:
Steg 1.
Sätt på ugnen på 180 grader.

Steg 2. Finhacka korven i små (2mm* 2mm) bitar. Blanda med smöret. Krydda med en nypa salt och nymalen peppar.

Steg 3. Rensa/skölj blomkålen bort från blast och möjligt grus. Försök gnida in blomkålen med korvsmöret så att det täcker toppen av blomkålen.

Steg 4. Slå in blomkålen i ugnsfolie så att öppningen är uppåt, stäng till. Lägg paketet i en ugnsform och stoppa in paketet i ugnen. Beroende på storlek har du blomkålen i ugnen mellan 60-75 min. Se till att sticka med kniv för att titta att den är mjuk. Ta sedan ut blomkålen och låt svalna.

Steg 5. Skär bort stammen från grönkålen, skölj av möjligt grus. Torka sedan grönkålen med papper för att få bort vatten. Skär ner grönkålen i större bitar (5 cm* 5 cm). Förvara det i en bunke så länge.

Steg 6. Blanda ihop crème fraiche och rökt paprikapulver, smaka upp med citronsaft, salt och nymalen svartpeppar.

Steg 7. Grovhacka hasselnötterna.

Steg 8. Dela ner blomkålen i buketter med hjälp av en kniv av önskad storlek.

Steg 9. Innan servering:
Tillsätt grönkålen i kokande välsaltat vatten i 1 min. 
Hyvla äpplena tunt på mandolin precis innan ni arrangerar upp allt på ett fat.
Bottna med blomkålen på fatet, tillsätt den nykokta grönkålen.
Ringla över crème fraichen.
Häll över hasselnötterna. 
Toppa med tunna äppelskivor . 
Riv sedan över parmesan på allt.